Feestelijk van start

Deventer viert fietsen! En dat hebben we voor het eerst meegemaakt op 15 juni op de Houtmarkt. Bekijk hier de terugblik:

Naar een YouTube filmpje

Veel Deventenaren kwamen op de fiets naar de Houtmarkt. Ze konden meedoen aan een quiz, op de foto met de feestboog, een feestelijke cocktail drinken en een sleutelhanger meenemen. Ook de Fietsersbond was goed vertegenwoordigd. Zij behartigen al meer dan 40 jaar de belangen van fietsers en ondersteunen de actie van harte.

Wethouder Liesbeth Grijsen, raadslid Arie de Niet en Gerry Stegeman van de Fietsersbond reden als eersten op hun fiets onder de feestboog door en proostten op het fietsfeest.

“Deventer wordt nog leuker op de fiets. Het is gewoon veel leuker dan afstandelijk in een auto zitten”, zegt Gerry Stegeman van de Fietsersbond. Voor wethouder Grijsen is fietsen vanzelfsprekend: “Het is mijn eerste vervoermiddel. Ik blijf zelfs de auto’s voor want de fietsverbindingen zijn eigenlijk veel sneller. Als gemeente maken we fietsen steeds aantrekkelijker, door bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat je dicht bij je eindbestemming je fiets kunt parkeren”. Arie de Niet, fanatiek fietser, merkt op dat er in Deventer veel wordt gefietst. “Je beleeft de stad veel meer, het is een gemakkelijke manier om jezelf te verplaatsen en je bent lekker buiten!”