Kekke rekken in de binnenstad!

In de afgelopen maanden zijn er op 18 plekken in de stad nieuwe fietsenstallingen geplaatst. De bestaande stallingen stonden niet altijd op een logische plek, ontbraken of zorgden voor een rommelig beeld. Dat is veranderd met de nieuwe onoverdekte stallingen die goed passen bij de historische binnenstad van Deventer.

De kekke rekken zijn voorzien van dichtregels van Johanneke Ter Stege, voormalig ‘Dichter van Deventer’. Lees de dichtregels en de gedachtegang van Johanneke hier terug.

De gemeente Deventer wil mensen aanmoedigen vaker de fiets te gebruiken. Want wat de gemeente betreft is fietsen hét vervoermiddel van de toekomst. Om alle goede fietsontwikkelingen te vieren, organiseren we verschillende fietsactiviteiten.

Op 26 mei is de eerste valet parking-actie, waarbij we afstappende fietsers enthousiast gaan wijzen op de nieuwe fietsenstallingen rondom de Brink. Ze krijgen info én worden beloond met een poetsbeurt voor de fiets. Ook krijgen ze een kekke rekken-fietsbel of sleutelhanger. Tijdens de zomermaanden is er een keer per maand een valet parking- actie. Lees er hier meer over.

Feest!
Op 14 juni wordt er een fietsfeest op de Brink georganiseerd. Kom tussen 16.30 en 19.30 uur langs en geniet van fietsacrobaten, de Fietsband, een lekkere mocktail en andere vrolijke fietsactiviteiten!

Houd de site van deventerviertfietsen in de gaten en kijk op de site van de gemeente voor alle exacte info over fietsenstallingen. Zet jij je fiets in een van de nieuwe stallingen?