Kekke rekken in de binnenstad!

Op 18 plekken in de stad zijn nieuwe fietsenstallingen geplaatst. De oude stallingen stonden niet altijd op een logische plek, ontbraken of zorgden voor een rommelig beeld. Dat is veranderd met de nieuwe onoverdekte stallingen die goed passen bij de historische binnenstad van Deventer.

De kekke rekken zijn voorzien van dichtregels van Johanneke Ter Stege, voormalig ‘Dichter van Deventer’. Lees de dichtregels en de gedachtegang van Johanneke hier terug.

De gemeente Deventer wil mensen aanmoedigen vaker de fiets te gebruiken. Want wat de gemeente betreft is fietsen hét vervoermiddel van de toekomst. Om alle goede fietsontwikkelingen te vieren, hebben we verschillende fietsactiviteiten gehouden.

Op 26 mei 2018 was de 1e valet parking-actie, waarbij we afstappende fietsers enthousiast wezen op de nieuwe fietsenstallingen rondom de Brink. Ze kregen info én werden beloond met een poetsbeurt voor de fiets. Ook kregen ze een kekke rekken-fietsbel of sleutelhanger. Tijdens de zomermaanden was er 1 keer per maand een valet parking-actie. Lees er hier meer over.

Feest! Op 14 juni 2018 is er een fietsfeest op de Brink georganiseerd. Je kon genieten van fietsacrobaten, de Fietsband, een lekkere mocktail en andere vrolijke fietsactiviteiten!

Lees meer over de nieuwe fietsenstallingen en bekijk waar je ze kan vinden.