De 100% emissievrije ‘Schokofahrt’ gaat dwars door Deventer

Er ligt bijna 7600 km tussen de Dominicaanse Republiek en de Duitse stad Münster. Het lijkt onmogelijk om deze route af te leggen zonder ook maar 1 gram CO2 uit te stoten. Maar is het echt onmogelijk?

Een groep fietsers, onder leiding van Lasse en Lotte uit Münster, gaat de uitdaging aan. Hun doel is om Caraïbische traktaties als chocolade, koffie en rum naar Münster te brengen, 100% emissievrij! Het zeilschip Trés Hombres, aangedreven door niets anders dan wind, legt de tocht over de Atlantische Oceaan af en komt eind oktober aan in Amsterdam.

Op dat moment fietsen 20 gemotiveerde fietsers 230 km op hun ‘cargo bikes’ van Münster naar Amsterdam. Cargo bikes zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. Van klassieke bakfietsen tot ander soort fietsen waarop ruimte is voor het transporteren van spullen.

De enthousiaste groep slaapt zowel op de heen- als de terugreis bij Scouting Dr. Ariëns-Buette aan de rand van Deventer. Het is hun enige stop tijdens deze emissievrije route. Gemeente Deventer vindt het mooi dat bijzondere fietsactiviteiten als deze ervoor kiezen om Deventer aan te doen in hun tocht.

Wil je meer over deze bijzondere vrijwillige onderneming en waar de producten uiteindelijk worden verkocht? Kijk dan op https://lastenrad-ms.de/schokofahrt-nr-2. Volg de route via Facebook (@LastradMS). En wil je deze groep live ontmoeten? Zoek ze dan op tijdens hun overnachting bij Scouting Dr. Ariëns-Buette op 31 oktober of op 1 november op het Domplein in Münster.