Minder rood tijdens een bui!

Vlak voor een bui en tijdens een regenbui eerder een groen verkeerslicht krijgen als fietser. Dat is waar Cleantech Regio en Technolution in Apeldoorn mee aan de slag gaan. Een primeur in Nederland.

Dankzij voorspellingen uit de regenradar weten een aantal verkeerslichten dat het regent of dat regen heel dichtbij is. Het doel is om de fietsers zo droog mogelijk op hun bestemming te laten komen en dat betekent dat het dubbel zo vaak groen wordt. Naast dat het heel erg prettig is voor de fietsers, gaat de verkeersveiligheid ook omhoog. Fietsers komen minder in de verleiding om door rood te fietsen tijdens een bui, waarin ze toch al slechter te zien zijn voor automobilisten.

Cleantech Regio gaat de komende tijd meer verkeerslichten voorzien van extra maatregelen. Of Deventer ook snel aan de beurt is, is nog niet officieel bekend. Wat wel duidelijk is, is dat Partnership Talking Traffic, een samenwerkingsverband tussen overheid, provincie en verschillende organisaties, de komende vijf jaar €90,- miljoen investeert in de ontwikkeling van innovatieve verkeerstoepassingen. Goed nieuws!

Er wordt dus meer en meer ondernomen om weggebruikers te verleiden de fiets te pakken en de auto te laten staan. Zelfs in de herfst en winter!