Het fietspad van de toekomst

De aandacht naar fietsomstandigheden groeit. Steeds meer gemeenten en provincies zien het belang van investeringen in een goede fietsinfrastructuur. De Gemeente Deventer blijft hier niet in achter. Zo wordt er continu bekeken welke investeringen er gemaakt moeten worden om ervoor te zorgen dat de fietsomstandigheden future-proof zijn.

Een fietspad is inmiddels heel veel meer dan een verbinding om je van A naar B te brengen. De kennis over klimaatadaptatie, verlichting, omgevingswarmte en ecologie groeit. Nieuwe technologieën worden gecombineerd om tot duurzame oplossingen te komen. Wat te denken van ‘waterberging’, waarbij overtollig water bij regenval onder het fietspad wordt opgevangen en in droge periodes wordt gebruikt om het groen langs het fietspad te bewateren. En door de berm naast fietspaden ‘bij-vriendelijk’ te maken met wilde bloemen, worden de bijen geholpen met overleven en staat het fietspad minder snel blank bij een regenbui.

Het is nog maar het begin van de mogelijkheden van het duurzame fietspad van de toekomst. Wil je meer weten over fietspadplannen? Bekijk dan deze animatie.