Burgers' fietsrekken

Exact 150 jaar nadat Hendrikus Burgers van de firma Burgers de eerste fiets produceerde, zijn nu op die locatie fietsenstallingen geplaatst.

De nieuwe kekke rekken zijn op 18 plekken in de stad geplaatst door de gemeente. Burgers E.N.R. (Eerste Nederlandse Rijwielfabriek) was de oudste rijwielfabriek in ons land. De fabriek is in 1869 opgericht door Hendrikus Burgers die hele ontwikkeling van het rijwiel, van houten vélocipède tot moderne sportfiets, mede heeft vormgegeven. Bijzondere geschiedenis uit Deventer!

In de nieuwe fietsenstallingen zijn twee oude Burgers fietsen neergezet. Een leuk toeval is dat precies op die plek, aan het ‘Achter de Broederen’ (locatie Broederenplein) de smederij van Burgers stond.

Wil je meer lezen over de geschiedenis van Hendrikus Burgers en firma Burgers? Ga dan naar deze site, waar Theo de Kogel zijn bevindingen over de firma heeft verzameld.