Augustus: Zomervakantie is bijna weer voorbij!

Weggebruikers opgelet, want vanaf 2 september is de zomervakantie afgelopen. Kinderen en pubers stappen weer op de fiets naar school.

Lopen en fietsen is gelukkig voor nog veel scholieren de normaalste zaak van de wereld. Maar dat aantal neemt al jaren af. De trend van kinderen die door hun ouders met de auto naar school worden gebracht, zien veel scholen graag afnemen. Meer fietsers en minder auto’s!

Ouders kiezen vaak de auto omdat het gemakkelijker is of sneller. En dat terwijl maar 4 procent van de Nederlanders verder dan 3 kilometer van de basisschool woont.

Veilig

Nederland en fietsen wordt vaak in een adem genoemd. Het is dan ook zeer goed gesteld met de fietsomstandigheden. Fietsen in Nederland is nog nooit zo veilig geweest voor jonge kinderen. Daarnaast fietst het overgrote deel van de leerlingen van middelbare scholen zelf en worden ze niet meer gebracht. Zijn ze dan goed voorbereid?

Door de fietsomstandigheden te blijven verbeteren moedigt de gemeente ook Deventenaren aan om vooral de fiets te pakken naar school en de auto te laten staan.